Védécar verzorgt vrachtwagens voor coronavaccintransport

Het logistiek- en transportbedrijf H. Essers werkt al vijftien jaar samen met Pfizer voor het transport van medicijnen. Ook voor de verdeling van het coronavaccin van Pfizer en Biontech schakelde Pfizer de hulp van H. Essers in. Het Genkse bedrijf is verantwoordelijk voor het transport van het vaccin in heel Europa. De vrachtwagens die ze daarvoor gebruiken, zijn afkomstig van Védécar.

De vrachtwagens zijn speciaal ontworpen voor het transport van bijzondere ladingen, zoals medicijnen en vaccins. Daar zijn steevast erg strikte veiligheidsmaatregelen aan verbonden en dat was met het vervoer van de coronavaccins niet anders. Ze moeten op -80 graden bewaard worden. De temperatuur van de grote frigo op wielen moet dan ook nauwgezet in de gaten gehouden worden. De lading is extra beveiligd. Zo kan de chauffeur zelf de vrachtwagen niet openen, maar moet dat vanuit een control tower gebeuren. Daar houden ze ook de locatie van de wagens en de temperatuur in de gaten.

Omdat de vaccins van zo’n grote waarde zijn, worden ze in alle landen geëscorteerd door gespecialiseerde beveiligingsfirma’s en soms zelfs door de lokale politie.

Wil u meer weten over de oplossingen van VéDéCar inzake koeltransport?

Deel dit met uw kennissen

Bekijk ook

Bekijk alle berichten