VéDécar

Innovatie

Innovatief koel- en vriestransport

Is koel- en vriestransport uw business? Dan is VéDéCar uw partner. Wij bouwen geïsoleerde carrosserieën die aan de strengste Europese eisen voldoen – vandaag én in de toekomst!

U vindt bij ons innovatieve oplossingen: robuuste koel- en vriescarrosserieën met de hoogste isolatiewaarde, een duurzame bedrijfszekerheid, een laag eigen gewicht en een oerdegelijke afwerking. Al decennia lang zet VéDéCar nieuwe standaarden in het bedenken van creatieve oplossingen. Elk nieuw ontwerp wordt trouwens, alvorens het wordt ingeladen in de machines, via een aangepaste software getoetst aan onze database om fouten te vermijden.

Maak meteen een afspraak

Certificaten

Hoogste certificaten voor temperatuurgeleid transport

De bedrijfszekerheid en certificering van uw temperatuurgeleide carrosserieën zijn onze belangrijkste zorg. Daarom werken we alleen met hoogwaardige isolatiematerialen, gecombineerd met een constructie die uniek is in de branche. Resultaat? Uw VéDéCar-koelcarrosserieën halen de hoogste isolatiewaarden. Zo bekomen onze klanten probleemloos een ATP/FRC-certificaat, en dit tot twaalf jaar.

We doen dan ook regelmatig een beroep op externe keuringsinstanties om onze klanten van de nodige garanties te kunnen voorzien. Hierbij onze certificeringen:

  • ATP
  • COP
  • TUV Nord
  • Piek
  • phaRmaK Beratung

Naast deze klantgeoriënteerde certificeringen laten we onze productiefaciliteiten regelmatig inspecteren om volledig compliant te zijn met de strikte Belgische wetgeving.

Maak meteen een afspraak

Kwaliteitsmaterialen

Exclusieve kwaliteitsmaterialen, solide én lichte constructie

De solide constructie van de VéDéCar-kasten is uitzonderlijk in onze sector. We kiezen voor de beste materialen, werken elke kast tot in het kleinste detail af en doen geen toegevingen
inzake kwaliteit. We beschikken over een eigen constructiemethode die steunt op een verwarmde hydraulische pers van 1.000 ton om de panelen in één stuk te maken. We gebruiken specifieke materialen en isoleren elke kast met hoogwaardig polyurethaanschuim. U krijgt een carrosserie met de hoogste isolatiewaarde, robuust, maar tevens licht … waardoor u kopzorgen, energie én brandstof bespaart.

Maak meteen een afspraak

Ecologie

We zijn ons bewust van de impact van de industrie op het milieu en het leven van onze toekomstige generaties. We overwegen dan ook continu milieuvriendelijkere productiemethodes en investeringsproducten, zonder ons eindproduct aan kwaliteit te laten inboeten. Ook denken we systematisch na over manieren om onze ecologische voetafdruk te verlagen.

  • Zo beschikken we sinds 2011 over een PV-installatie met 1.300 panelen, waarbij de elektriciteit die niet lokaal gebruikt wordt (bijvoorbeeld tijdens het weekend), geüpload wordt op het net, zodat gezinnen van onze groene energie kunnen genieten. Het systeem laat ons toe om, op een zonnige dag, de volledige elektriciteitsbehoefte van de lokale plant in te vullen door zonne-energie. Op minder zonnige dagen lukt dit niet volledig, maar wordt alle elektriciteit nog steeds afgenomen van een 100% groene leverancier.
  • Ook werken we nauw samen met onze leveranciers om afval en kosten naar aanleiding van de inkoop van bepaalde producten maximaal te beperken.
  • Meer dan 3 werknemers op 4 wonen binnen een straal van 5 km van hun werkplaats.
  • Door het gebruik van de modernste technologie inzake polyestermachines kunnen we de puriteit nog exacter doseren, wat resulteert in een egaler paneel met minder afval. Afvalstoffen worden verwerkt via een biofilter.
  • Met het oog op PIEK, de norm die de rust van de stadsbewoners moet verzekeren, gebruikt VéDéCar speciaal daartoe ontworpen sets geluidsarme opbouwmaterialen, geluidsabsorberende bekleding, stille laadkleppen, speciale vloeren en fluisterstille koelgroepen.

Maak meteen een afspraak

Geschiedenis

VéDéCar dankt zijn huidige reputatie als marktleider aan een succesvolle geschiedenis die al meer dan 80 jaar teruggaat. Het bedrijf werd opgericht door dezelfde familie die nu nog steeds olledig eigenaar is van de groep. Bij de opstart bouwde VéDéCar wagens voor de omliggende landbouwbedrijven, die toen nog door paarden
werden getrokken.

Het bedrijf heeft sindsdien een opmerkelijke evolutie en stabiele groei gekend. De opbouw en het carrosseriewerk werden steeds complexer en veelzijdiger. Er werden wagens gebouwd voor personenvervoer, veetransport, wagens met zeilopbouw, open wagens, drankwagens, speciale wagens …

De laatste 35 jaar specialiseerde VéDéCar zich met succes in het vervaardigen van koel- en diepvriescarrosserieën, volledig in kunststof.

Nieuwe investeringen, zoals een 1.000 ton verwarmde, hydraulische pers voor het produceren van daken en wanden, behoren tot de filosofie van onze onderneming.

Wil u meer weten? Neem dan meteen contact met ons op.